Skip to content

Editia a XV-a - 2019

HOME / Gala Oameni pentru Oameni / Edițiile trecute / Editia a XV-a – 2019

06.06.2019, București – “Toată lumea e liberă să plece din țară, dar nu pentru că nu avem alternative. Nu pentru că ți se termină zilele de stat în spital, nu pentru că nu ai cu ce să îți hrănești copiii. Fără capacitatea de a construi împreună, munca noastră va fi în zadar. Așa că vă invităm să veniți alături de noi în Industria Binelui și să începem să construim o țară în care avem alternative.” – Dana Pîrțoc, Director Executiv ARC.

Acesta este declarația comună cu care s-a încheiat prima ediție a Summitului Industriei Binelui.

ARC, împreună cu partenerii săi, a organizat primul Summit al Industriei Binelui, evenimentul care aduce la aceeași masă de discuții oamenii care produc schimbare în România. Ne-am uitat la adevăratele probleme cu care se confruntă comunitățile din țară, cu cifre și fapte reale, și am adus față în față persoanele care au avut curajul și ambiția să facă schimbări cu impact real și pe termen lung.

Scopul primului Summit al Industriei Binelui e să ne uităm pragmatic la imaginea de ansamblu a României și să colaborăm cu persoane cheie acolo unde este nevoie de intervenție. Credem că fiecare dintre noi, împreună cu ceilalți participanți la acest Summit, are puterea de a construi lucruri durabile și cu sens. De aceea, am oferit un cadru în care oamenii pot discuta relaxat și bazat pe fapte concrete, în care toate unghiurile contează la conturarea unei imagini de ansamblu

I-am avut alături de noi, în prima parte a zilei, pe Barbu Mateescu, Gabriel Bădescu, Ștefania Andersen și Lev Fejes care au discutat despre dimensiunile Industriei Binelui, apoi am ascultat poveștile profesorilor, primarilor, antreprenorilor români și companiilor care au contribuit activ la crearea unei comunități în care oamenii să își dorească să trăiască. A doua parte a zilei a fost despre discuții profunde, cu focus pe găsirea de soluții și de moduri de conlucrare, cu temele: Politici publice, Cele două Românii și România captivă.

Rezultatele atelierelor vor fi agregate și analizate. Apoi, vom propune împreună cu partenerii noștri, direcții de acțiune concretă și imediată.

Am continuat seara cu cea de a XV-a ediție a Galei Oameni pentru Oameni, unde au fost premiate organizațiile, companiile și liderii care produc schimbarea de durată în România. Într-un format nou și gândită ca o încheiere firească a Summitului Industriei Binelui, Gala a acordat 10 distincții pentru cei care construiesc Comunități Sănătoase.

Alături de cele 300 de persoane participante la eveniment, juriul Galei a acordat:

Premiul pentru Curaj: Asociația Lindenfeld, programul educational Ajungem MARI

  • Premiul Perseverență pentru schimbare: Fundația Vodafone România
  • Premiul Promotor al Filantropiei: SC Agro-Est Muntenia SRL
  • Premiul Parteneriat pentru schimbare: Asociația Caravana cu Medici
  • Premiul pentru Înapoi în viitor: Centrul de Evaluare și Analize Educaționale
  • Premiul pentru Depășirea barierelor: Asociația Suport Mastocitoză România
  • Premiul pentru Comunitate puternică: Asociația La Primul Bebe
  • Premiul Lider al schimbării: Maria Culescu, Asociația M.A.M.E.
  • Premiul Lider al schimbării: Sabina Antoci, Policy Center for Roma and Minorities
  • Premiul Galantom: Marius Manole

“Am strâns aproape 1 milion de EUR pe care i-am investit în proiecte de sănătate mama & copil în toată țara și pentru faptul că am reușit sa creăm o comunitate reală, autentică, care străbate limitele online-ului. O comunitate în care mamele, fără sa se cunoască, se ajută în viața de zi cu zi, în situații normale sau extraordinare, numai pentru că pot. O comunitate cu oameni pentru oameni. O comunitate cu adevărat puternică!” – Oana Popescu, CEO La Primul Bebe

Mulțumim AmCham, alături de care organizăm Gala an de an, precum și partenerilor noștri care au crezut în succesul ambelor evenimente: Raiffeisen Bank și Lidl România.

Mulțumim juriului Galei Oameni pentru Oameni care și-a dedicat timpul pentru a decide câștigătorii de anul acesta și felicitări premianților de anul acesta.

 

Mulțumim că ați fost alături de noi la primul eveniment marca Industria Binelui.